Achternaam AartseMeer weten over de achternaam Aartse is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aartse in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aartse leven.

De Aartse achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aartse, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aartse zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aartse

Bekijk kaart van de achternaam Aartse

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aartse ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aartse draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aartse die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aartse vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aartse zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aartse onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aartse in de wereld

 1. Nederland Nederland (126)
 2. België België (2)
 3. Zwitserland Zwitserland (1)
 4. Engeland Engeland (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aartse hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aartse in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aartse de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aartse een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aartse. Dit komt doordat de achternaam Aartse vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aartse stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aartse.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aartse, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aartse, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aartse met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Aarts
 2. Aartsen
 3. Aerts
 4. Aertsen
 5. Artese
 6. Arts
 7. Artze
 8. Artsu
 9. Artsen
 10. Artsy
 11. Aardsma
 12. Aertz
 13. Aiartza
 14. Ards
 15. Arretxe
 16. Artas
 17. Artasa
 18. Artaso
 19. Arteg
 20. Artes
 21. Artesa
 22. Artesi
 23. Arteso
 24. Artice
 25. Arties
 26. Artis
 27. Artiso
 28. Artist
 29. Artiz
 30. Artos
 31. Artus
 32. Artusa
 33. Artusi
 34. Artuso
 35. Artuz
 36. Artz
 37. Artzer
 38. Artzt
 39. Artza
 40. Aretxe