Achternaam AatMeer weten over de achternaam Aat is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aat in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aat leven.

De Aat achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aat, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aat zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aat

Bekijk kaart van de achternaam Aat

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aat ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aat draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aat die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aat vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aat zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aat onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aat in de wereld

 1. Indonesië Indonesië (563)
 2. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (557)
 3. Irak Irak (157)
 4. Marokko Marokko (136)
 5. Maleisië Maleisië (47)
 6. Pakistan Pakistan (5)
 7. Thailand Thailand (5)
 8. Egypte Egypte (4)
 9. India India (3)
 10. Nigeria Nigeria (3)
 11. Filipijnen Filipijnen (3)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (3)
 13. Syrië Syrië (2)
 14. Jemen Jemen (2)
 15. Afghanistan Afghanistan (1)
 16. Iran Iran (1)
 17. Singapore Singapore (1)
 18. Oeganda Oeganda (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aat hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aat in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aat de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aat een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aat. Dit komt doordat de achternaam Aat vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aat stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aat.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Aat hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aat maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aat, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aat, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aat met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Ait
 2. At
 3. Ayat
 4. Auat
 5. Awat
 6. Aati
 7. Ayt
 8. Att
 9. Ada
 10. Adao
 11. Adau
 12. Aday
 13. Ade
 14. Adi
 15. Ado
 16. Adu
 17. Ady
 18. Ahad
 19. Aiad
 20. Aid
 21. Aita
 22. Aito
 23. Ata
 24. Atay
 25. Ath
 26. Ati
 27. Ato
 28. Atta
 29. Atti
 30. Atto
 31. Atty
 32. Aty
 33. Aud
 34. Auta
 35. Aute
 36. Auth
 37. Auto
 38. Auty
 39. Awad
 40. Awati