Achternaam AbellóMeer weten over de achternaam Abelló is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abelló in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abelló leven.

De Abelló achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abelló, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abelló zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abelló

Bekijk kaart van de achternaam Abelló

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abelló ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abelló draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abelló die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abelló vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abelló zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abelló onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abelló in de wereld

 1. Spanje Spanje (66)
 2. Argentinië Argentinië (3)
 3. België België (1)
 4. Canada Canada (1)
 5. Colombia Colombia (1)
 6. Cuba Cuba (1)
 7. Finland Finland (1)
 8. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 9. India India (1)
 10. Monaco Monaco (1)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abelló hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abelló in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abelló de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abelló een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abelló enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abelló stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelló.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abelló veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abelló, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abelló, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abelló, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abelló met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abell
 2. Abella
 3. Abelli
 4. Abello
 5. Abelly
 6. Aballay
 7. Aballe
 8. Aballi
 9. Aballo
 10. Abeal
 11. Abeel
 12. Abeele
 13. Abeilhe
 14. Abeilla
 15. Abeille
 16. Abel
 17. Abela
 18. Abele
 19. Abelho
 20. Abelo
 21. Abelow
 22. Abely
 23. Abilla
 24. Abolli
 25. Abollo
 26. Apell
 27. Avella
 28. Avelli
 29. Avello
 30. Abelia
 31. Abelio
 32. Abulla
 33. Abeli
 34. Aballea
 35. Abelha
 36. Abolé
 37. Aballai
 38. Abeilhé
 39. Abal
 40. Abala