Achternaam NóiaMeer weten over de achternaam Nóia is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Nóia in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Nóia leven.

De Nóia achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Nóia, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Nóia zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Nóia

Bekijk kaart van de achternaam Nóia

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Nóia ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Nóia draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Nóia die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Nóia vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Nóia zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Nóia onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Nóia in de wereld

 1. Portugal Portugal (47)
 2. Brazilië Brazilië (12)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Nóia hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Nóia in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Nóia de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Nóia een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Nóia enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Nóia. Dit komt doordat de achternaam Nóia vaak mutaties heeft ondergaan.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Nóia hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Nóia maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Nóia, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Nóia, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Nóia met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Naia
 2. Nia
 3. Noia
 4. Nahia
 5. Na
 6. Naea
 7. Naha
 8. Nahi
 9. Nai
 10. Naie
 11. Naii
 12. Nawa
 13. Naya
 14. Nea
 15. Nei
 16. Neie
 17. Neya
 18. Neyi
 19. Ni
 20. Nie
 21. Nii
 22. Niu
 23. Niwa
 24. Niya
 25. Noa
 26. Noha
 27. Nohi
 28. Noya
 29. Nua
 30. Nya
 31. Nyi
 32. Nuha
 33. Nouha
 34. Neha
 35. Nayua
 36. Noi
 37. Naiya
 38. Newa
 39. ña
 40. Nahua