Top 5 genealogische software programma's van 2021

Namenindexen

Introductie

Genealogie is een fascinerende en waardevolle hobby. Het is leuk om te ontdekken waar je vandaan komt en welke verhalen er schuilgaan achter je voorouders. Er zijn verschillende manieren om je stamboom bij te houden en genealogische software programma's zijn daarbij onmisbaar. In dit artikel bespreken we de top 5 genealogische software programma's van 2021.

1. Ancestry

Ancestry is een van de populairste genealogische software programma's wereldwijd. Het is een online platform dat toegang biedt tot miljarden historische documenten en foto's. Ancestry biedt ook DNA-tests aan, waarmee je je etnische achtergrond kunt ontdekken en matches kunt vinden met andere Ancestry-gebruikers. Je kunt je stamboom aanmaken en bijhouden op Ancestry, samenwerken met andere onderzoekers en zoekopdrachten uitvoeren. Ancestry heeft een gratis proefperiode van 14 dagen en daarna kun je kiezen voor een betaald abonnement. Ancestry biedt veel waar voor je geld en is een geweldige tool voor iedereen die serieus bezig is met genealogie.

2. MyHeritage

MyHeritage is een ander online platform voor genealogie. Het biedt toegang tot een grote hoeveelheid historische documenten en foto's, evenals DNA-tests en boomtooltjes. MyHeritage heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om je stamboom aan te maken en bij te houden. Je kunt ook informatie delen met andere gebruikers en matches vinden met andere MyHeritage-gebruikers. MyHeritage heeft verschillende abonnementsopties, waaronder een gratis basisabonnement en betaalde abonnementen met meer functies. Dit maakt MyHeritage een van de meest flexibele en geschikte genealogische software programma's voor zowel beginners als gevorderden.

3. Legacy Family Tree

Legacy Family Tree is een gratis genealogische software programma dat kan worden gedownload en geïnstalleerd op je computer. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder het aanmaken en bijhouden van stambomen, het exporteren van rapporten en het vastleggen van bronnen. Legacy Family Tree heeft ook tools waarmee je gemakkelijk je gegevens kunt importeren uit andere software programma's. Legacy Family Tree biedt ook betaalde opties die extra functionaliteit bieden, zoals het importeren van DNA-gegevens en het synchroniseren van gegevens met mobiele apparaten. Het is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een gratis genealogisch software programma dat krachtige functies biedt.

4. Gramps

Gramps is een open-source genealogisch software programma dat gratis beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Het is een krachtig programma met veel functies, waaronder het aanmaken en bijhouden van stambomen, het vastleggen van bronnen en gegevens en het exporteren van rapporten. Gramps heeft ook de mogelijkheid om gegevens te importeren uit andere software programma's. Gramps wordt onderhouden door een actieve community van gebruikers en ontwikkelaars, dus het wordt voortdurend verbeterd en bijgewerkt. Het is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een gratis genealogisch software programma van hoge kwaliteit.

5. Family Tree Maker

Family Tree Maker is een betaald genealogisch software programma dat beschikbaar is voor Windows en Mac. Het biedt krachtige functies voor het aanmaken en bijhouden van stambomen, het vastleggen van bronnen en gegevens en het exporteren van rapporten. Family Tree Maker biedt ook de mogelijkheid om gegevens te importeren uit andere software programma's. Family Tree Maker heeft verschillende abonnementsopties, waaronder een abonnement met toegang tot de Ancestry-database en DNA-tests. Het is een geweldige optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtig en compleet genealogisch software programma.

Conclusie

Er zijn veel genealogische software programma's beschikbaar, maar deze top 5 bevat de beste opties voor 2021. Of je nu begint met genealogie of al gevorderd bent, er is een programma dat bij je past. Of je nu kiest voor Ancestry, MyHeritage, Legacy Family Tree, Gramps of Family Tree Maker, je hebt de juiste tools om je stamboom bij te houden en je familiegeschiedenis te ontdekken.