Alandese Achternamen

Meest voorkomende Alandese achternamen

    No se encontraron datos


Als u hier bent, komt dat omdat u hebt besloten de 350 meest voorkomende achternamen in Aland-eilanden te bekijken. Sommige Alandese achternamen heb je waarschijnlijk al eens gehoord, maar het zal je misschien verbazen dat er achternamen op deze lijst staan waarvan je niet wist dat ze zo vaak voorkwamen in een land als Aland-eilanden. In deze lijst hebben we volledig bijgewerkte statistische informatie over de meest voorkomende familienamen onder Alandesers, dus als u wilt weten of uw familienaam zou opvallen in Aland-eilanden, waarschuwen we u dat als hij niet op deze lijst staat, ja, uw familienaam enigszins ongewoon zou zijn in het land van de Alandesers. Als uw familienaam echter tussen deze 350 familienamen voorkomt, zult u, zo vrezen wij, om andere kwaliteiten moeten opvallen, aangezien u als familienaam voor Alandesers vrij gewoon zult zijn

Kende u al deze achternamen uit Aland-eilanden

?

Als u het goed ziet, staat er naast elke achternaam in deze lijst een nummer. Dat aantal is het aantal mensen dat die achternaam in Aland-eilanden draagt. Natuurlijk is dit het officiële cijfer volgens de laatste statistieken die in Aland-eilanden zijn gemaakt, en die houden geen rekening met Alandesers, maar met mensen die momenteel in het land wonen. Het is dus mogelijk dat u in Aland-eilanden een familienaam vindt waarvan u heel goed weet dat het niet een van de Alandese familienamen is, dat kan u helpen om een idee te krijgen van het aantal mensen uit hetzelfde land waaruit de familienaam afkomstig is, die naar Aland-eilanden zijn geëmigreerd en die zich daar hebben gevestigd om te leven.

Het hebben van informatie over achternamen helpt ons om informatie te hebben over onze geschiedenis, maar ook over de geschiedenis van verschillende landen. Als we weten welke achternamen op dit moment het meest voorkomen in Aland-eilanden, kunnen we een momentopname maken van de huidige realiteit van het land. Op die manier, en door de gegevens die we hebben over de familienamen in het huidige Aland-eilanden te vergelijken met de meest voorkomende familienamen in Aland-eilanden honderd of tweehonderd jaar geleden, kunnen we een idee krijgen van hoe de Alandese samenleving is veranderd en welke invloed migratie kan hebben gehad op een land als Aland-eilanden.

Het is ook interessant om na te gaan wat de huidige gegevens zijn van de meest gebruikte familienamen in de buurlanden van Aland-eilanden, en of zij familienamen gemeen hebben of dat de toevalligheden integendeel minimaal of onbestaande zijn. Op die manier kunnen we raden wat voor betrekkingen Aland-eilanden met zijn buurlanden onderhoudt, en of er al dan niet sprake is geweest van mobiliteit tussen de landen. Zoals u ziet, kunnen een paar eenvoudige statistieken over achternamen in Aland-eilanden veel meer informatie geven dan op het eerste gezicht lijkt.

Een paar eenvoudige statistieken over achternamen in Aland-eilanden kunnen veel meer informatie geven dan op het eerste gezicht lijkt.

Verrast één van deze Alandese achternamen u?

Wat denkt u, heeft u in deze lijst van 350 Alandese achternamen al een achternaam gezien die uw bijzondere aandacht heeft getrokken? Heeft u een achternaam gemist waarvan u dacht dat die in Aland-eilanden veel voorkwam, maar die niet in de lijst bleek te staan? Als u uw onderzoek op de websites van andere landen voortzet, zult u waarschijnlijk een achternaam vinden waarvan u dacht dat het een van de Alandese achternamen was en die in een ander land dan Aland-eilanden meer blijkt voor te komen. Soms verbazen de gegevens ons, maar dat stimuleert ons om meer te willen weten over achternamen en de redenen waarom de 350 meest voorkomende achternamen in Aland-eilanden degene zijn die wij in deze lijst presenteren, en niet andere. Wij moedigen u aan uw onderzoek voort te zetten.


Alandese Achternamen, globalsurnames.com, 2023

https://globalsurnames.com/nl/ax