Brits AchternamenAls u hier bent, komt dat omdat u hebt besloten de 300 meest voorkomende achternamen in Verenigd Koninkrijk te bekijken. Sommige Brits achternamen heb je waarschijnlijk al eens gehoord, maar het zal je misschien verbazen dat er achternamen op deze lijst staan waarvan je niet wist dat ze zo vaak voorkwamen in een land als Verenigd Koninkrijk. In deze lijst hebben we volledig bijgewerkte statistische informatie over de meest voorkomende familienamen onder Britsrs, dus als u wilt weten of uw familienaam zou opvallen in Verenigd Koninkrijk, waarschuwen we u dat als hij niet op deze lijst staat, ja, uw familienaam enigszins ongewoon zou zijn in het land van de Britsrs. Als uw familienaam echter tussen deze 300 familienamen voorkomt, zult u, zo vrezen wij, om andere kwaliteiten moeten opvallen, aangezien u als familienaam voor Britsrs vrij gewoon zult zijn

Meest voorkomende Brits achternamen

Kende u al deze achternamen uit Verenigd Koninkrijk

?

Als u het goed ziet, staat er naast elke achternaam in deze lijst een nummer. Dat aantal is het aantal mensen dat die achternaam in Verenigd Koninkrijk draagt. Natuurlijk is dit het officiële cijfer volgens de laatste statistieken die in Verenigd Koninkrijk zijn gemaakt, en die houden geen rekening met Britsrs, maar met mensen die momenteel in het land wonen. Het is dus mogelijk dat u in Verenigd Koninkrijk een familienaam vindt waarvan u heel goed weet dat het niet een van de Brits familienamen is, dat kan u helpen om een idee te krijgen van het aantal mensen uit hetzelfde land waaruit de familienaam afkomstig is, die naar Verenigd Koninkrijk zijn geëmigreerd en die zich daar hebben gevestigd om te leven.

Het hebben van informatie over achternamen helpt ons om informatie te hebben over onze geschiedenis, maar ook over de geschiedenis van verschillende landen. Als we weten welke achternamen op dit moment het meest voorkomen in Verenigd Koninkrijk, kunnen we een momentopname maken van de huidige realiteit van het land. Op die manier, en door de gegevens die we hebben over de familienamen in het huidige Verenigd Koninkrijk te vergelijken met de meest voorkomende familienamen in Verenigd Koninkrijk honderd of tweehonderd jaar geleden, kunnen we een idee krijgen van hoe de Brits samenleving is veranderd en welke invloed migratie kan hebben gehad op een land als Verenigd Koninkrijk.

Het is ook interessant om na te gaan wat de huidige gegevens zijn van de meest gebruikte familienamen in de buurlanden van Verenigd Koninkrijk, en of zij familienamen gemeen hebben of dat de toevalligheden integendeel minimaal of onbestaande zijn. Op die manier kunnen we raden wat voor betrekkingen Verenigd Koninkrijk met zijn buurlanden onderhoudt, en of er al dan niet sprake is geweest van mobiliteit tussen de landen. Zoals u ziet, kunnen een paar eenvoudige statistieken over achternamen in Verenigd Koninkrijk veel meer informatie geven dan op het eerste gezicht lijkt.

Een paar eenvoudige statistieken over achternamen in Verenigd Koninkrijk kunnen veel meer informatie geven dan op het eerste gezicht lijkt.

Verrast één van deze Brits achternamen u?

Wat denkt u, heeft u in deze lijst van 300 Brits achternamen al een achternaam gezien die uw bijzondere aandacht heeft getrokken? Heeft u een achternaam gemist waarvan u dacht dat die in Verenigd Koninkrijk veel voorkwam, maar die niet in de lijst bleek te staan? Als u uw onderzoek op de websites van andere landen voortzet, zult u waarschijnlijk een achternaam vinden waarvan u dacht dat het een van de Brits achternamen was en die in een ander land dan Verenigd Koninkrijk meer blijkt voor te komen. Soms verbazen de gegevens ons, maar dat stimuleert ons om meer te willen weten over achternamen en de redenen waarom de 300 meest voorkomende achternamen in Verenigd Koninkrijk degene zijn die wij in deze lijst presenteren, en niet andere. Wij moedigen u aan uw onderzoek voort te zetten.