Antilliaans AchternamenAls u hier bent, komt dat omdat u hebt besloten de 300 meest voorkomende achternamen in Nederlandse Antillen te bekijken. Sommige Antilliaans achternamen heb je waarschijnlijk al eens gehoord, maar het zal je misschien verbazen dat er achternamen op deze lijst staan waarvan je niet wist dat ze zo vaak voorkwamen in een land als Nederlandse Antillen. In deze lijst hebben we volledig bijgewerkte statistische informatie over de meest voorkomende familienamen onder Antilliaansrs, dus als u wilt weten of uw familienaam zou opvallen in Nederlandse Antillen, waarschuwen we u dat als hij niet op deze lijst staat, ja, uw familienaam enigszins ongewoon zou zijn in het land van de Antilliaansrs. Als uw familienaam echter tussen deze 300 familienamen voorkomt, zult u, zo vrezen wij, om andere kwaliteiten moeten opvallen, aangezien u als familienaam voor Antilliaansrs vrij gewoon zult zijn

Meest voorkomende Antilliaans achternamen

Kende u al deze achternamen uit Nederlandse Antillen

?

Als u het goed ziet, staat er naast elke achternaam in deze lijst een nummer. Dat aantal is het aantal mensen dat die achternaam in Nederlandse Antillen draagt. Natuurlijk is dit het officiële cijfer volgens de laatste statistieken die in Nederlandse Antillen zijn gemaakt, en die houden geen rekening met Antilliaansrs, maar met mensen die momenteel in het land wonen. Het is dus mogelijk dat u in Nederlandse Antillen een familienaam vindt waarvan u heel goed weet dat het niet een van de Antilliaans familienamen is, dat kan u helpen om een idee te krijgen van het aantal mensen uit hetzelfde land waaruit de familienaam afkomstig is, die naar Nederlandse Antillen zijn geëmigreerd en die zich daar hebben gevestigd om te leven.

Het hebben van informatie over achternamen helpt ons om informatie te hebben over onze geschiedenis, maar ook over de geschiedenis van verschillende landen. Als we weten welke achternamen op dit moment het meest voorkomen in Nederlandse Antillen, kunnen we een momentopname maken van de huidige realiteit van het land. Op die manier, en door de gegevens die we hebben over de familienamen in het huidige Nederlandse Antillen te vergelijken met de meest voorkomende familienamen in Nederlandse Antillen honderd of tweehonderd jaar geleden, kunnen we een idee krijgen van hoe de Antilliaans samenleving is veranderd en welke invloed migratie kan hebben gehad op een land als Nederlandse Antillen.

Het is ook interessant om na te gaan wat de huidige gegevens zijn van de meest gebruikte familienamen in de buurlanden van Nederlandse Antillen, en of zij familienamen gemeen hebben of dat de toevalligheden integendeel minimaal of onbestaande zijn. Op die manier kunnen we raden wat voor betrekkingen Nederlandse Antillen met zijn buurlanden onderhoudt, en of er al dan niet sprake is geweest van mobiliteit tussen de landen. Zoals u ziet, kunnen een paar eenvoudige statistieken over achternamen in Nederlandse Antillen veel meer informatie geven dan op het eerste gezicht lijkt.

Een paar eenvoudige statistieken over achternamen in Nederlandse Antillen kunnen veel meer informatie geven dan op het eerste gezicht lijkt.

Verrast één van deze Antilliaans achternamen u?

Wat denkt u, heeft u in deze lijst van 300 Antilliaans achternamen al een achternaam gezien die uw bijzondere aandacht heeft getrokken? Heeft u een achternaam gemist waarvan u dacht dat die in Nederlandse Antillen veel voorkwam, maar die niet in de lijst bleek te staan? Als u uw onderzoek op de websites van andere landen voortzet, zult u waarschijnlijk een achternaam vinden waarvan u dacht dat het een van de Antilliaans achternamen was en die in een ander land dan Nederlandse Antillen meer blijkt voor te komen. Soms verbazen de gegevens ons, maar dat stimuleert ons om meer te willen weten over achternamen en de redenen waarom de 300 meest voorkomende achternamen in Nederlandse Antillen degene zijn die wij in deze lijst presenteren, en niet andere. Wij moedigen u aan uw onderzoek voort te zetten.