Achternaam AadamsMeer weten over de achternaam Aadams is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aadams in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aadams leven.

De Aadams achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aadams, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aadams zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aadams

Bekijk kaart van de achternaam Aadams

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aadams ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aadams draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aadams die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aadams vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aadams zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aadams onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aadams in de wereld

 1. Nigeria Nigeria (487)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (15)
 3. Engeland Engeland (1)
 4. Ghana Ghana (1)
 5. India India (1)
 6. Syrië Syrië (1)
 7. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aadams hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aadams in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aadams de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aadams een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aadams. Dit komt doordat de achternaam Aadams vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aadams stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aadams.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Aadams veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Aadams, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aadams, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aadams, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aadams met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Adams
 2. Addams
 3. Adames
 4. Adamos
 5. Adamus
 6. Adans
 7. Addoms
 8. Adhams
 9. Adamec
 10. Adamek
 11. Adamez
 12. Adamic
 13. Adamik
 14. Adamsen
 15. Adamski
 16. Adamsky
 17. Adamson
 18. Adamuz
 19. Adanes
 20. Adank
 21. Adansa
 22. Admas
 23. Atems
 24. Athans
 25. Attems
 26. Atanas
 27. Addens
 28. Adanis
 29. Adamska
 30. Adamsek
 31. Adamko
 32. Adamcz
 33. Adamkus
 34. Adamcik
 35. Adamescu
 36. Adamiak
 37. Adamich
 38. Adamick
 39. Adamiec
 40. Adanez