Achternaam AaksterMeer weten over de achternaam Aakster is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aakster in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aakster leven.

De Aakster achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aakster, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aakster zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aakster

Bekijk kaart van de achternaam Aakster

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aakster ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aakster draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aakster die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aakster vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aakster zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aakster onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aakster in de wereld

 1. Nederland Nederland (31)
 2. Australië Australië (2)
 3. Frankrijk Frankrijk (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aakster hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aakster in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aakster de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aakster een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Aakster enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aakster. Dit komt doordat de achternaam Aakster vaak mutaties heeft ondergaan.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aakster, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aakster, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aakster met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Akhter
 2. Akter
 3. Aster
 4. Auster
 5. Ahkter
 6. Aister
 7. Aester
 8. Achter
 9. Akhtar
 10. Aktar
 11. Akther
 12. Astera
 13. Astier
 14. Astor
 15. Auchter
 16. Auxter
 17. Axter
 18. Ahktar
 19. Austero
 20. Astero
 21. Agater
 22. Agutter
 23. Assiter
 24. Aceitero
 25. Aostri
 26. Aquitar
 27. Astara
 28. Asterby
 29. Asterly
 30. Astorc
 31. Astore
 32. Astorg
 33. Astori
 34. Astors
 35. Astort
 36. Astres
 37. Astry
 38. Asturi
 39. Austre
 40. Austri