Achternaam AalbersMeer weten over de achternaam Aalbers is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aalbers in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aalbers leven.

De Aalbers achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aalbers, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aalbers zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aalbers

Bekijk kaart van de achternaam Aalbers

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aalbers ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aalbers draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aalbers die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aalbers vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aalbers zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aalbers onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aalbers in de wereld

 1. Nederland Nederland (2558)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (585)
 3. Canada Canada (162)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (69)
 5. Duitsland Duitsland (57)
 6. Australië Australië (41)
 7. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (21)
 8. België België (17)
 9. Zweden Zweden (9)
 10. Spanje Spanje (7)
 11. Engeland Engeland (2)
 12. Italië Italië (2)
 13. Brazilië Brazilië (1)
 14. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 15. Zwitserland Zwitserland (1)
 16. Denemarken Denemarken (1)
 17. Frankrijk Frankrijk (1)
 18. Schotland Schotland (1)
 19. India India (1)
 20. Luxemburg Luxemburg (1)
 21. Moldavië Moldavië (1)
 22. Mexico Mexico (1)
 23. Rusland Rusland (1)
 24. Slowakije Slowakije (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aalbers hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aalbers in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aalbers de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aalbers een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aalbers. Dit komt doordat de achternaam Aalbers vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aalbers stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aalbers.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Aalbers veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Aalbers, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aalbers, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aalbers, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aalbers met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Albers
 2. Aelbers
 3. Ahlberg
 4. Ahlvers
 5. Albars
 6. Alber
 7. Albera
 8. Alberas
 9. Alberg
 10. Alberi
 11. Albero
 12. Albert
 13. Alberts
 14. Albery
 15. Albors
 16. Alfers
 17. Allbert
 18. Allbery
 19. Alpers
 20. Alvers
 21. Aalborg
 22. Alberis
 23. Ahlborn
 24. Alaber
 25. Alabern
 26. Alabert
 27. Albar
 28. Albares
 29. Albari
 30. Albaro
 31. Albart
 32. Albear
 33. Albeart
 34. Albeira
 35. Alberca
 36. Alberch
 37. Alberda
 38. Alberdi
 39. Alberga
 40. Alberge