Achternaam AaltonenMeer weten over de achternaam Aaltonen is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aaltonen in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aaltonen leven.

De Aaltonen achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aaltonen, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aaltonen zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aaltonen

Bekijk kaart van de achternaam Aaltonen

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aaltonen ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aaltonen draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aaltonen die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aaltonen vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aaltonen zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aaltonen onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aaltonen in de wereld

 1. Finland Finland (10357)
 2. Zweden Zweden (242)
 3. Estland Estland (127)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (113)
 5. Canada Canada (90)
 6. Brazilië Brazilië (35)
 7. Australië Australië (25)
 8. Engeland Engeland (25)
 9. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (20)
 10. Denemarken Denemarken (16)
 11. Noorwegen Noorwegen (15)
 12. Duitsland Duitsland (10)
 13. Rusland Rusland (8)
 14. Spanje Spanje (7)
 15. China China (4)
 16. Zwitserland Zwitserland (3)
 17. Thailand Thailand (2)
 18. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 19. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 20. Chili Chili (1)
 21. Schotland Schotland (1)
 22. Wales Wales (1)
 23. Italië Italië (1)
 24. Japan Japan (1)
 25. Niger Niger (1)
 26. Nederland Nederland (1)
 27. Polen Polen (1)
 28. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 29. Slovenië Slovenië (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aaltonen hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aaltonen in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aaltonen de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aaltonen een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaltonen. Dit komt doordat de achternaam Aaltonen vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aaltonen stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaltonen.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Aaltonen veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Aaltonen, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aaltonen, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aaltonen, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aaltonen met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Altonen
 2. Aaltona
 3. Allton
 4. Alten
 5. Althen
 6. Altine
 7. Alton
 8. Ailton
 9. Altoni
 10. Altaner
 11. Aaltink
 12. Aulton
 13. Ahlden
 14. Alden
 15. Aldoman
 16. Aldon
 17. Aldonza
 18. Aldunin
 19. Allaton
 20. Altan
 21. Altana
 22. Altani
 23. Altena
 24. Altenau
 25. Altenbern
 26. Altenor
 27. Althan
 28. Althann
 29. Althaun
 30. Althoun
 31. Altina
 32. Alting
 33. Altini
 34. Altman
 35. Altmann
 36. Altmyer
 37. Altom
 38. Altonaga
 39. Altounian
 40. Altun