Achternaam AßMeer weten over de achternaam is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam leven.

De achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van , dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam

Bekijk kaart van de achternaam Aß

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer in de wereld

 1. Duitsland Duitsland (41)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Aß enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Aß hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aß maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aß, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aß, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aß met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Aab
 2. Ab
 3. Aba
 4. Abb
 5. Abe
 6. Abi
 7. Abo
 8. Abu
 9. Aby
 10. Afu
 11. Apa
 12. Apo
 13. App
 14. Av
 15. Ave
 16. Avi
 17. Avy
 18. Ava
 19. Auf
 20. Af
 21. Ape
 22. Ap
 23. Aav
 24. Aaf
 25. Apu
 26. Api
 27. Avu
 28. Aap
 29. Abé
 30. Afp
 31. Apy
 32. Avo
 33. Aaby
 34. Abao
 35. Abay
 36. Abba
 37. Abbe
 38. Abbo
 39. Abby
 40. Abea