Achternaam BetjesMeer weten over de achternaam Betjes is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Betjes in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Betjes leven.

De Betjes achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Betjes, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Betjes zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Betjes

Bekijk kaart van de achternaam Betjes

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Betjes ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Betjes draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Betjes die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Betjes vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Betjes zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Betjes onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Betjes in de wereld

 1. Nederland Nederland (207)
 2. België België (13)
 3. Aruba Aruba (1)
 4. Slovenië Slovenië (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Betjes hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Betjes in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Betjes de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Betjes een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Betjes enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Betjes stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Betjes.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Betjes hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Betjes maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Betjes, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Betjes, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Betjes met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Betses
 2. Battjes
 3. Butjosa
 4. Butkus
 5. Bitsis
 6. Botzos
 7. Botjuk
 8. Batcos
 9. Batuecas
 10. Botzoc
 11. Batakis
 12. Botakis
 13. Badajoz
 14. Betkowski
 15. Bodegas
 16. Boudjaj
 17. Budzak
 18. Budzik
 19. Budzisz
 20. Butchko
 21. Butschek
 22. Butxaca
 23. Batsukh
 24. Batsakis
 25. Bodzak
 26. Butigieg
 27. Budzyk
 28. Batczyk
 29. Butkoski
 30. Batcock
 31. Badcock
 32. Bodziak
 33. Bottagisi
 34. Budziak
 35. Butkowski
 36. Buttigieg
 37. Boudjack
 38. Bedkowski
 39. Budzák
 40. Batsükh