Achternaam CuracaoMeer weten over de achternaam Curacao is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Curacao in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Curacao leven.

De Curacao achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Curacao, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Curacao zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Curacao

Bekijk kaart van de achternaam Curacao

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Curacao ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Curacao draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Curacao die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Curacao vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Curacao zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Curacao onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Curacao in de wereld

 1. Nederland Nederland (10)
 2. Peru Peru (3)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (2)
 4. Venezuela Venezuela (2)
 5. Canada Canada (1)
 6. Colombia Colombia (1)
 7. Egypte Egypte (1)
 8. Libanon Libanon (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Curacao hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Curacao in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Curacao de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Curacao een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Curacao enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Curacao. Dit komt doordat de achternaam Curacao vaak mutaties heeft ondergaan.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Curacao hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Curacao maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Curacao, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Curacao, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Curacao met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Curazao
 2. Curaca
 3. Caracho
 4. Caraco
 5. Ciraco
 6. Coracho
 7. Cracco
 8. Curac
 9. Curca
 10. Curcho
 11. Curcio
 12. Curco
 13. Curicho
 14. Curico
 15. Cracau
 16. Curaçao
 17. Corazao
 18. Carac
 19. Caracci
 20. Caraccio
 21. Caracheo
 22. Carasa
 23. Carasso
 24. Caraza
 25. Carazo
 26. Carcho
 27. Carcio
 28. Carco
 29. Cariaco
 30. Carica
 31. Carico
 32. Ceraso
 33. Cerca
 34. Cerceo
 35. Cerco
 36. Cirac
 37. Cirace
 38. Cirach
 39. Circo
 40. Ciriaco