Achternaam De-vriesMeer weten over de achternaam De-vries is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam De-vries in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam De-vries leven.

De De-vries achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van De-vries, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam De-vries zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam De-vries

Bekijk kaart van de achternaam De-vries

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal De-vries ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam De-vries draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle De-vries die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam De-vries vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam De-vries zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als De-vries onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer De-vries in de wereld

 1. Engeland Engeland (33)
 2. Canada Canada (26)
 3. Australië Australië (11)
 4. Kroatië Kroatië (3)
 5. Israël Israël (2)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (2)
 7. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 8. Duitsland Duitsland (1)
 9. Frankrijk Frankrijk (1)
 10. Ghana Ghana (1)
 11. Kazachstan Kazachstan (1)
 12. Nigeria Nigeria (1)
 13. Rusland Rusland (1)
 14. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal De-vries hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam De-vries in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen De-vries de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen De-vries een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam De-vries enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam De-vries hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met De-vries maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam De-vries veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met De-vries, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam De-vries, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam De-vries, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam De-vries met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Devries
 2. De vries
 3. Defries
 4. De vriese
 5. Deffries
 6. Devriese
 7. De fries
 8. Davris
 9. Deberges
 10. Deforges
 11. Defrees
 12. Defriese
 13. Defriez
 14. Depares
 15. Depriest
 16. Deveris
 17. Devrieze
 18. De vreese
 19. De vrij
 20. Debris
 21. Defrias
 22. Debares
 23. De-vargas
 24. De frias
 25. De vrieze
 26. De bres
 27. Defarias
 28. Deverges
 29. Defares
 30. Deporres
 31. De-barros
 32. De-bruijn
 33. Deavers
 34. Deavours
 35. Debarge
 36. Debarros
 37. Debras
 38. Debrick
 39. Debrix
 40. Deburger