Achternaam JacobssonMeer weten over de achternaam Jacobsson is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Jacobsson in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Jacobsson leven.

De Jacobsson achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Jacobsson, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Jacobsson zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Jacobsson

Bekijk kaart van de achternaam Jacobsson

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Jacobsson ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Jacobsson draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Jacobsson die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Jacobsson vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Jacobsson zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Jacobsson onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Jacobsson in de wereld

 1. Zweden Zweden (5494)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (165)
 3. Noorwegen Noorwegen (124)
 4. Denemarken Denemarken (84)
 5. Finland Finland (73)
 6. Engeland Engeland (37)
 7. Australië Australië (26)
 8. België België (16)
 9. Nederland Nederland (15)
 10. Canada Canada (15)
 11. Duitsland Duitsland (12)
 12. Estland Estland (12)
 13. Zwitserland Zwitserland (11)
 14. Spanje Spanje (11)
 15. Slowakije Slowakije (8)
 16. Eiland Man Eiland Man (7)
 17. Italië Italië (6)
 18. Polen Polen (4)
 19. Rusland Rusland (4)
 20. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 21. Chili Chili (2)
 22. China China (2)
 23. Thailand Thailand (2)
 24. Ecuador Ecuador (2)
 25. Frankrijk Frankrijk (2)
 26. Japan Japan (2)
 27. Marokko Marokko (1)
 28. Mauritanië Mauritanië (1)
 29. Nigeria Nigeria (1)
 30. Panama Panama (1)
 31. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 32. Filipijnen Filipijnen (1)
 33. Portugal Portugal (1)
 34. Senegal Senegal (1)
 35. Cyprus Cyprus (1)
 36. Taiwan Taiwan (1)
 37. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (1)
 38. Gambia Gambia (1)
 39. Griekenland Griekenland (1)
 40. Israël Israël (1)
 41. Irak Irak (1)
 42. Liechtenstein Liechtenstein (1)
 43. Luxemburg Luxemburg (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Jacobsson hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Jacobsson in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Jacobsson de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Jacobsson een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Jacobsson enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Jacobsson. Dit komt doordat de achternaam Jacobsson vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Jacobsson stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Jacobsson.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Jacobsson veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Jacobsson, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Jacobsson, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Jacobsson, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Jacobsson met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Jacobson
 2. Jakobsson
 3. Jacobssen
 4. Jacobsen
 5. Jacobsohn
 6. Jakobson
 7. Jacubson
 8. Jacobsman
 9. Jakobssen
 10. Jacoboski
 11. Jacobs
 12. Jacobsma
 13. Jacobsz
 14. Jacobus
 15. Jakobsen
 16. Jackobsen
 17. Jackopson
 18. Jacobis
 19. Jakobsone
 20. Jacobj
 21. Jacobucci
 22. Jacops
 23. Jakobs
 24. Jakubisin
 25. Josefsson
 26. Jacobazzi
 27. Jakobsche
 28. Jakobsze
 29. Jacobeus
 30. Jacovski
 31. Jacobsmeyer
 32. Jacovacci
 33. Jakobowski
 34. Jakubski
 35. Jekabsone
 36. Josefson
 37. Josephson
 38. Jacobs-baez
 39. Jósefsson
 40. Jákupsson