Achternaam NederlandMeer weten over de achternaam Nederland is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Nederland in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Nederland leven.

De Nederland achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Nederland, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Nederland zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Nederland

Bekijk kaart van de achternaam Nederland

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Nederland ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Nederland draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Nederland die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Nederland vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Nederland zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Nederland onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Nederland in de wereld

 1. Nederland Nederland (911)
 2. Denemarken Denemarken (49)
 3. Indonesië Indonesië (6)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (6)
 5. Egypte Egypte (4)
 6. Rusland Rusland (3)
 7. België België (2)
 8. Spanje Spanje (1)
 9. Marokko Marokko (1)
 10. Filipijnen Filipijnen (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Nederland hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Nederland in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Nederland de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Nederland een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Nederland stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Nederland.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Nederland veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Nederland, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Nederland, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Nederland, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Nederland met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Nederlands
 2. Netherland
 3. Nederlandse
 4. Niederlander
 5. Netherlands
 6. Niederle
 7. Niederl
 8. Neatherlin
 9. Netherly
 10. Natural
 11. Niederleytner
 12. Naturale
 13. Natarelli
 14. Natoril
 15. Naturel
 16. Naturil
 17. Naturile