Achternaam RoekensMeer weten over de achternaam Roekens is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Roekens in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Roekens leven.

De Roekens achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Roekens, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Roekens zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Roekens

Bekijk kaart van de achternaam Roekens

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Roekens ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Roekens draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Roekens die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Roekens vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Roekens zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Roekens onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Roekens in de wereld

 1. België België (452)
 2. Frankrijk Frankrijk (116)
 3. Duitsland Duitsland (22)
 4. Nederland Nederland (22)
 5. Zwitserland Zwitserland (2)
 6. Engeland Engeland (1)
 7. Servië Servië (1)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Roekens hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Roekens in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Roekens de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Roekens een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Roekens. Dit komt doordat de achternaam Roekens vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Roekens stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Roekens.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Roekens, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Roekens, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Roekens met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Roskens
 2. Roukens
 3. Rickens
 4. Regans
 5. Resins
 6. Richens
 7. Riggens
 8. Roesing
 9. Rogness
 10. Rosaenz
 11. Rozenas
 12. Reusens
 13. Rozwenc
 14. Rogans
 15. Ragains
 16. Ragans
 17. Ragins
 18. Reagans
 19. Reasons
 20. Recinos
 21. Regenjo
 22. Reggans
 23. Resinas
 24. Resines
 25. Resing
 26. Resinos
 27. Rexing
 28. Richins
 29. Riggans
 30. Riggins
 31. Rockenhaus
 32. Roessing
 33. Rogenski
 34. Rosanas
 35. Rosanes
 36. Roseneck
 37. Rosenkrans
 38. Rosenson
 39. Roshong
 40. Rosines