Achternaam åkermanMeer weten over de achternaam åkerman is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam åkerman in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam åkerman leven.

De åkerman achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van åkerman, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam åkerman zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam åkerman

Bekijk kaart van de achternaam åkerman

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal åkerman ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam åkerman draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle åkerman die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam åkerman vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam åkerman zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als åkerman onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer åkerman in de wereld

 1. Zweden Zweden (1859)
 2. Finland Finland (443)
 3. Noorwegen Noorwegen (43)
 4. Denemarken Denemarken (3)
 5. Duitsland Duitsland (2)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (2)
 7. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 8. Zwitserland Zwitserland (1)
 9. Engeland Engeland (1)
 10. Hong Kong Hong Kong (1)
 11. Nederland Nederland (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal åkerman hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam åkerman in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen åkerman de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen åkerman een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam åkerman enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam åkerman stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met åkerman.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam åkerman, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam åkerman, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam åkerman met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Ackerman
 2. Akerman
 3. Akkerman
 4. Aukerman
 5. Acerman
 6. Ackermann
 7. Akermann
 8. Asherman
 9. Auckerman
 10. Ackermam
 11. Akkermans
 12. Acherman
 13. Achernan
 14. Ackeren
 15. Acreman
 16. Aggermann
 17. Akeren
 18. Ascherman
 19. Ausherman
 20. Achermann
 21. ågren
 22. Akermi
 23. Akran
 24. Acharan
 25. Agaran
 26. Ageron
 27. Aguiran
 28. Akram
 29. Askren
 30. Asryan
 31. Assarian
 32. Augeron
 33. Auseron
 34. Azarian
 35. Azaryan
 36. Acoran
 37. Asiryan
 38. Akron
 39. Acremann
 40. Ashurian