Achternaam AaltjeMeer weten over de achternaam Aaltje is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aaltje in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aaltje leven.

De Aaltje achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aaltje, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aaltje zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aaltje

Bekijk kaart van de achternaam Aaltje

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aaltje ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aaltje draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aaltje die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aaltje vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aaltje zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aaltje onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aaltje in de wereld

 1. België België (8)
 2. Canada Canada (1)
 3. Indonesië Indonesië (1)
 4. Nederland Nederland (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aaltje hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aaltje in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aaltje de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aaltje een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaltje. Dit komt doordat de achternaam Aaltje vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aaltje stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaltje.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aaltje, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aaltje, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aaltje met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Altze
 2. Ailts
 3. Aldjo
 4. Altes
 5. Altez
 6. Altic
 7. Altice
 8. Altig
 9. Altis
 10. Altus
 11. Aultz
 12. Altxu
 13. Altuz
 14. Altug
 15. Altos
 16. Altese
 17. Aeilts
 18. Aladejo
 19. Aldag
 20. Aldas
 21. Aldaz
 22. Aldis
 23. Aldus
 24. Alitz
 25. Altasa
 26. Altesa
 27. Alteza
 28. Altick
 29. Altiga
 30. Altigo
 31. Altisen
 32. Altizer
 33. Altuza
 34. Altwegg
 35. Altwies
 36. Alutiz
 37. Aulds
 38. Altzate
 39. Aletxa
 40. Aladji