Achternaam AayaMeer weten over de achternaam Aaya is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aaya in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aaya leven.

De Aaya achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aaya, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aaya zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aaya

Bekijk kaart van de achternaam Aaya

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aaya ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aaya draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aaya die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aaya vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aaya zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aaya onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aaya in de wereld

 1. India India (56)
 2. Nigeria Nigeria (31)
 3. Marokko Marokko (4)
 4. Mexico Mexico (4)
 5. Mauritanië Mauritanië (2)
 6. Oeganda Oeganda (2)
 7. Afghanistan Afghanistan (1)
 8. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 9. Kenia Kenia (1)
 10. Niger Niger (1)
 11. Pakistan Pakistan (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aaya hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aaya in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aaya de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aaya een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aaya stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaya.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Aaya veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Aaya, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aaya, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aaya, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aaya met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Awaya
 2. Aya
 3. Aaaa
 4. Aaa
 5. Aa
 6. Aheya
 7. Ahia
 8. Aia
 9. Awa
 10. Ay
 11. Ayaia
 12. Ayau
 13. Aye
 14. Ayi
 15. Ayo
 16. Aowa
 17. Ayah
 18. Auwa
 19. Away
 20. Aaah
 21. Aiyu
 22. Ayai
 23. Ayayi
 24. Ahua
 25. Ayaa
 26. Ahayi
 27. Aua
 28. Aiy
 29. Aeia
 30. Ayu
 31. Ahaa
 32. Aaaaa
 33. Aah
 34. Ahyi
 35. A
 36. Ae
 37. Aeh
 38. Ah
 39. Ahe
 40. Ahee