Achternaam AbendMeer weten over de achternaam Abend is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abend in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abend leven.

De Abend achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abend, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abend zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abend

Bekijk kaart van de achternaam Abend

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abend ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abend draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abend die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abend vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abend zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abend onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abend in de wereld

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (1254)
 2. Duitsland Duitsland (1198)
 3. Israël Israël (98)
 4. Brazilië Brazilië (70)
 5. Polen Polen (61)
 6. Uruguay Uruguay (13)
 7. Oekraïne Oekraïne (12)
 8. Bermuda Bermuda (12)
 9. België België (11)
 10. Frankrijk Frankrijk (11)
 11. Rusland Rusland (11)
 12. Australië Australië (8)
 13. Canada Canada (4)
 14. Zwitserland Zwitserland (4)
 15. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (4)
 16. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 17. Ghana Ghana (4)
 18. Venezuela Venezuela (3)
 19. Italië Italië (3)
 20. Argentinië Argentinië (2)
 21. Zweden Zweden (1)
 22. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 23. Bahrein Bahrein (1)
 24. China China (1)
 25. Costa Rica Costa Rica (1)
 26. Spanje Spanje (1)
 27. Engeland Engeland (1)
 28. Schotland Schotland (1)
 29. Litouwen Litouwen (1)
 30. Maleisië Maleisië (1)
 31. Nederland Nederland (1)
 32. Noorwegen Noorwegen (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abend hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abend in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abend de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abend een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abend stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abend.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abend veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abend, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abend, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abend, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abend met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abanda
 2. Abande
 3. Abando
 4. Abente
 5. Abonde
 6. Abondi
 7. Abundo
 8. Afendi
 9. Avent
 10. Apendi
 11. Avendo
 12. Avond
 13. Abunda
 14. Abante
 15. Abanto
 16. Abentin
 17. Abnet
 18. Abondio
 19. Abundes
 20. Abundez
 21. Abundis
 22. Abundiz
 23. Avant
 24. Avenet
 25. Avenido
 26. Aventi
 27. Abundio
 28. Abundia
 29. Apondi
 30. Abendano
 31. Avento
 32. Abandja
 33. Avenida
 34. Abanades
 35. Abendaño
 36. Abendibar
 37. Abendivar
 38. Abendroth
 39. Abinader
 40. Aponte