Achternaam BesselingMeer weten over de achternaam Besseling is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Besseling in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Besseling leven.

De Besseling achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Besseling, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Besseling zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Besseling

Bekijk kaart van de achternaam Besseling

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Besseling ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Besseling draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Besseling die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Besseling vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Besseling zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Besseling onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Besseling in de wereld

 1. Nederland Nederland (1489)
 2. Duitsland Duitsland (185)
 3. België België (132)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (88)
 5. Canada Canada (63)
 6. Australië Australië (60)
 7. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (47)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (30)
 9. Engeland Engeland (20)
 10. Zweden Zweden (14)
 11. Thailand Thailand (7)
 12. Polen Polen (4)
 13. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 14. Denemarken Denemarken (3)
 15. Frankrijk Frankrijk (3)
 16. Zwitserland Zwitserland (2)
 17. Spanje Spanje (1)
 18. Schotland Schotland (1)
 19. Wales Wales (1)
 20. Indonesië Indonesië (1)
 21. Luxemburg Luxemburg (1)
 22. Malta Malta (1)
 23. Portugal Portugal (1)
 24. Turkije Turkije (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Besseling hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Besseling in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Besseling de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Besseling een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Besseling. Dit komt doordat de achternaam Besseling vaak mutaties heeft ondergaan.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Besseling hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Besseling maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Besseling veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Besseling, zoals we kunnen zien.

 1. Bisseling
 2. Bosselin
 3. Bassolino
 4. Beguelin
 5. Beishline
 6. Besselman
 7. Beuzelin
 8. Boisselin
 9. Bousselin
 10. Bussolini
 11. Bachelin
 12. Bashline
 13. Baslin
 14. Becklin
 15. Beglin
 16. Bickling
 17. Bissland
 18. Boisgelin
 19. Bosselman
 20. Busolin
 21. Busselman
 22. Basellini
 23. Bessalem
 24. Bassilana
 25. Bechlin
 26. Busolini
 27. Baguelin
 28. Buslin
 29. Bassiloni
 30. Baccolini
 31. Bachlin
 32. Backlin
 33. Baglin
 34. Baglini
 35. Bagolini
 36. Basilone
 37. Baslon
 38. Beckelman
 39. Becklund
 40. Begelman