Achternaam BetendMeer weten over de achternaam Betend is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Betend in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Betend leven.

De Betend achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Betend, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Betend zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Betend

Bekijk kaart van de achternaam Betend

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Betend ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Betend draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Betend die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Betend vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Betend zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Betend onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Betend in de wereld

 1. Frankrijk Frankrijk (298)
 2. Thailand Thailand (6)
 3. Zwitserland Zwitserland (3)
 4. Kameroen Kameroen (1)
 5. Engeland Engeland (1)
 6. Luxemburg Luxemburg (1)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Betend hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Betend in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Betend de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Betend een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Betend enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Betend. Dit komt doordat de achternaam Betend vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Betend stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Betend.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Betend hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Betend maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Betend veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Betend, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Betend, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Betend, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Betend met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Betondo
 2. Botende
 3. Bedendo
 4. Bedient
 5. Bitondo
 6. Butanda
 7. Botondi
 8. Bitondi
 9. Batunda
 10. Battant
 11. Bettendorf
 12. Bidondo
 13. Bitonti
 14. Boutenet
 15. Bidanda
 16. Bodeant
 17. Bitonto
 18. Bidmead
 19. Batanete
 20. Battendier
 21. Baudenet
 22. Bettendorff
 23. Bodendick
 24. Bodendorf
 25. Beaudeant
 26. Botondini
 27. Batantou
 28. Buitendijk
 29. Bodemeaid
 30. Bittante
 31. Baudinet
 32. Baudinot
 33. Beaudinet
 34. Boitnott
 35. Boudinot
 36. Boudount
 37. Boutonnat
 38. Bedianidze
 39. Boutemtam
 40. Boudinet