Achternaam áfricaMeer weten over de achternaam áfrica is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam áfrica in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam áfrica leven.

De áfrica achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van áfrica, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam áfrica zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam áfrica

Bekijk kaart van de achternaam áfrica

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal áfrica ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam áfrica draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle áfrica die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam áfrica vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam áfrica zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als áfrica onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer áfrica in de wereld

 1. Angola Angola (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal áfrica hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam áfrica in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen áfrica de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen áfrica een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met áfrica. Dit komt doordat de achternaam áfrica vaak mutaties heeft ondergaan.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam áfrica hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met áfrica maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam áfrica veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met áfrica, zoals we kunnen zien.

 1. Africa
 2. Abrica
 3. Afrika
 4. African
 5. Afric
 6. Abarca
 7. Africano
 8. Afrikan
 9. Aparici
 10. Aprice
 11. Avarca
 12. Aparicia
 13. Africain
 14. Aparico
 15. Abric
 16. Abiriga
 17. Africani
 18. Abarcas
 19. Abarza
 20. Abourich
 21. Abrigo
 22. Abris
 23. Abruza
 24. Aburuza
 25. Afreijo
 26. Afroz
 27. Aparicio
 28. Aparisi
 29. Apresa
 30. Apreza
 31. Apris
 32. Aprix
 33. Aversa
 34. Abarka
 35. Apriz
 36. Abrach
 37. Afrique
 38. Abarzua
 39. Aparasca
 40. Aparis