Achternaam ázMeer weten over de achternaam áz is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam áz in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam áz leven.

De áz achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van áz, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam áz zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam áz

Bekijk kaart van de achternaam áz

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal áz ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam áz draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle áz die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam áz vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam áz zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als áz onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer áz in de wereld

 1. Hongarije Hongarije (921)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal áz hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam áz in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen áz de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen áz een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam áz enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam áz hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met áz maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

 1. Aaz
 2. Aiz
 3. Auz
 4. Az
 5. ács
 6. Aoz
 7. Azz
 8. Asz
 9. Aas
 10. Aca
 11. Ace
 12. Ach
 13. Ack
 14. Aco
 15. Acs
 16. Acu
 17. Acy
 18. Aek
 19. Aeza
 20. Aga
 21. Age
 22. Agi
 23. Ago
 24. Agu
 25. Agy
 26. Ais
 27. Aix
 28. Aiza
 29. Aja
 30. Ajo
 31. Ak
 32. Aka
 33. Ake
 34. Aki
 35. Ako
 36. Aoiz
 37. Aos
 38. As
 39. Asa
 40. Ash