Achternaam åhlMeer weten over de achternaam åhl is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam åhl in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam åhl leven.

De åhl achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van åhl, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam åhl zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam åhl

Bekijk kaart van de achternaam åhl

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal åhl ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam åhl draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle åhl die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam åhl vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam åhl zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als åhl onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer åhl in de wereld

 1. Zweden Zweden (349)
 2. Finland Finland (22)
 3. Noorwegen Noorwegen (3)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal åhl hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam åhl in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen åhl de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen åhl een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam åhl enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam åhl veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met åhl, zoals we kunnen zien.

 1. Ahl
 2. Ahle
 3. Ahlo
 4. Aill
 5. Al
 6. Alho
 7. All
 8. Auel
 9. Aul
 10. Aull
 11. Awal
 12. Ayul
 13. Aaal
 14. Auil
 15. Aal
 16. Awil
 17. Aol
 18. Ahly
 19. Ayal
 20. Alh
 21. Ael
 22. Awol
 23. Alhi
 24. Aali
 25. Aalla
 26. Ahleh
 27. Ahola
 28. Aiala
 29. Aile
 30. Aille
 31. Ailli
 32. Aillo
 33. Ailly
 34. Ala
 35. Alai
 36. Alao
 37. Alau
 38. Alay
 39. Ale
 40. Alea