Achternaam åhmanMeer weten over de achternaam åhman is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam åhman in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam åhman leven.

De åhman achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van åhman, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam åhman zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam åhman

Bekijk kaart van de achternaam åhman

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal åhman ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam åhman draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle åhman die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam åhman vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam åhman zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als åhman onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer åhman in de wereld

 1. Zweden Zweden (1464)
 2. Finland Finland (324)
 3. Noorwegen Noorwegen (8)
 4. Denemarken Denemarken (2)
 5. Engeland Engeland (2)
 6. België België (1)
 7. Zwitserland Zwitserland (1)
 8. Estland Estland (1)
 9. Hong Kong Hong Kong (1)
 10. Ierland Ierland (1)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal åhman hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam åhman in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen åhman de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen åhman een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met åhman. Dit komt doordat de achternaam åhman vaak mutaties heeft ondergaan.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam åhman, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam åhman, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam åhman met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. åman
 2. Ahmann
 3. Ahmian
 4. Aiman
 5. Aman
 6. Amman
 7. Auman
 8. Ayman
 9. A man
 10. Ahmane
 11. Ahiman
 12. Aanan
 13. Ahnen
 14. Ahnin
 15. Aimon
 16. Amain
 17. Amama
 18. Amane
 19. Amani
 20. Amann
 21. Amano
 22. Amen
 23. Amian
 24. Amin
 25. Ammann
 26. Ammen
 27. Ammon
 28. Amon
 29. Amyn
 30. Anama
 31. Anan
 32. Anema
 33. Anima
 34. Annan
 35. Anyan
 36. Aumann
 37. Aumen
 38. Aymon
 39. Aynan
 40. Aimin