Achternaam åmanMeer weten over de achternaam åman is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam åman in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam åman leven.

De åman achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van åman, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam åman zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam åman

Bekijk kaart van de achternaam åman

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal åman ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam åman draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle åman die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam åman vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam åman zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als åman onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer åman in de wereld

 1. Zweden Zweden (1683)
 2. Finland Finland (448)
 3. Noorwegen Noorwegen (28)
 4. Denemarken Denemarken (2)
 5. Zwitserland Zwitserland (1)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal åman hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam åman in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen åman de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen åman een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam åman stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met åman.

 1. åhman
 2. Aiman
 3. Aman
 4. Amman
 5. Auman
 6. Ayman
 7. A man
 8. Aanan
 9. Ahmann
 10. Ahmian
 11. Aimon
 12. Amain
 13. Amane
 14. Amani
 15. Amann
 16. Amano
 17. Amen
 18. Amian
 19. Amin
 20. Ammann
 21. Ammen
 22. Ammon
 23. Amon
 24. Amyn
 25. Anan
 26. Annan
 27. Anyan
 28. Aumann
 29. Aumen
 30. Aymon
 31. Aynan
 32. Aimin
 33. Aymen
 34. Aimen
 35. Aimane
 36. Amany
 37. Amana
 38. Amyan
 39. Ahmane
 40. Aymane