Achternaam BessenMeer weten over de achternaam Bessen is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Bessen in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Bessen leven.

De Bessen achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Bessen, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Bessen zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Bessen

Bekijk kaart van de achternaam Bessen

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Bessen ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Bessen draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Bessen die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Bessen vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Bessen zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Bessen onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Bessen in de wereld

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (212)
 2. Australië Australië (85)
 3. Duitsland Duitsland (60)
 4. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (50)
 5. Kameroen Kameroen (38)
 6. Brazilië Brazilië (12)
 7. Kazachstan Kazachstan (4)
 8. Benin Benin (3)
 9. Israël Israël (3)
 10. Canada Canada (1)
 11. Zwitserland Zwitserland (1)
 12. Malawi Malawi (1)
 13. Mexico Mexico (1)
 14. Nederland Nederland (1)
 15. Polen Polen (1)
 16. Rusland Rusland (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Bessen hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Bessen in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Bessen de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Bessen een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Bessen enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Bessen stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Bessen.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Bessen veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Bessen, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Bessen, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Bessen, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Bessen met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Bassen
 2. Besen
 3. Bessan
 4. Bessem
 5. Besson
 6. Bissen
 7. Boessen
 8. Bossen
 9. Bussen
 10. Beusen
 11. Bessin
 12. Buessen
 13. Baesen
 14. Basen
 15. Bassan
 16. Bassene
 17. Bassin
 18. Basson
 19. Bausen
 20. Baussen
 21. Baysen
 22. Beason
 23. Bechen
 24. Becken
 25. Beeken
 26. Beeson
 27. Beken
 28. Bekken
 29. Besan
 30. Besem
 31. Beseno
 32. Beskin
 33. Besne
 34. Besnea
 35. Besney
 36. Beson
 37. Bessam
 38. Bessini
 39. Bessom
 40. Bessone