Achternaam BettensMeer weten over de achternaam Bettens is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Bettens in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Bettens leven.

De Bettens achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Bettens, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Bettens zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Bettens

Bekijk kaart van de achternaam Bettens

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Bettens ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Bettens draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Bettens die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Bettens vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Bettens zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Bettens onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Bettens in de wereld

 1. België België (1035)
 2. Frankrijk Frankrijk (223)
 3. Zwitserland Zwitserland (103)
 4. Australië Australië (84)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (65)
 6. Canada Canada (57)
 7. Engeland Engeland (20)
 8. Spanje Spanje (1)
 9. Cambodja Cambodja (1)
 10. Portugal Portugal (1)
 11. Singapore Singapore (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Bettens hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Bettens in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Bettens de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Bettens een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Bettens enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Bettens veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Bettens, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Bettens, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Bettens, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Bettens met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Bottens
 2. Beatens
 3. Bettenson
 4. Betting
 5. Baetens
 6. Badens
 7. Battung
 8. Baudens
 9. Beiting
 10. Betenson
 11. Bettinson
 12. Bitting
 13. Boateng
 14. Boddens
 15. Botting
 16. Bottoms
 17. Boudens
 18. Beting
 19. Buddens
 20. Bitenc
 21. Buydens
 22. Battams
 23. Batting
 24. Butting
 25. Badenas
 26. Badenes
 27. Baetiong
 28. Batanas
 29. Batinas
 30. Beeding
 31. Betance
 32. Betances
 33. Betanco
 34. Betanzo
 35. Betanzos
 36. Betencor
 37. Bettingen
 38. Bettinger
 39. Bodins
 40. Botanes