Achternaam AbacusMeer weten over de achternaam Abacus is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abacus in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abacus leven.

De Abacus achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abacus, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abacus zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abacus

Bekijk kaart van de achternaam Abacus

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abacus ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abacus draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abacus die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abacus vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abacus zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abacus onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abacus in de wereld

 1. Israël Israël (2)
 2. Filipijnen Filipijnen (2)
 3. Nigeria Nigeria (1)
 4. Nederland Nederland (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abacus hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abacus in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abacus de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abacus een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abacus enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abacus. Dit komt doordat de achternaam Abacus vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abacus stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abacus.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abacus veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abacus, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abacus, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abacus, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abacus met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abacos
 2. Abacuc
 3. Abajas
 4. Abazis
 5. Abajos
 6. Abujas
 7. Abzac
 8. Abazaj
 9. Abecasis
 10. Abechuco
 11. Abejez
 12. Abjij
 13. Abkik
 14. Afazaz
 15. Abazoska
 16. Avgust
 17. Abczak
 18. Afakasi
 19. Abecassis
 20. Aubijoux
 21. Avgousti
 22. Abu gosh
 23. Abisogun
 24. Abougoush
 25. Avsec
 26. Apecech
 27. Abghouch
 28. Abu-jazar
 29. Apeseche
 30. Apozaga
 31. Apeceche
 32. Abu jazar
 33. Abkhazava
 34. Avgoustis
 35. Abou cisse
 36. Abou sacko
 37. Abu khousa
 38. Abu kwik
 39. Abu saqr
 40. Aboujokh