Achternaam AbelendaMeer weten over de achternaam Abelenda is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abelenda in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abelenda leven.

De Abelenda achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abelenda, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abelenda zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abelenda

Bekijk kaart van de achternaam Abelenda

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abelenda ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abelenda draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abelenda die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abelenda vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abelenda zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abelenda onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abelenda in de wereld

 1. Spanje Spanje (1144)
 2. Uruguay Uruguay (558)
 3. Argentinië Argentinië (390)
 4. Portugal Portugal (66)
 5. Brazilië Brazilië (55)
 6. Honduras Honduras (55)
 7. Cuba Cuba (49)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (37)
 9. Zwitserland Zwitserland (22)
 10. Engeland Engeland (12)
 11. Duitsland Duitsland (8)
 12. Venezuela Venezuela (6)
 13. Chili Chili (5)
 14. Canada Canada (3)
 15. Mexico Mexico (2)
 16. Filipijnen Filipijnen (2)
 17. Armenië Armenië (1)
 18. Costa Rica Costa Rica (1)
 19. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 20. El Salvador El Salvador (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abelenda hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abelenda in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abelenda de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abelenda een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abelenda stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelenda.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Abelenda hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelenda maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abelenda veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abelenda, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abelenda, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abelenda, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abelenda met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Avelinda
 2. Abelina
 3. Abelaneda
 4. Abelen
 5. Abelan
 6. Abelin
 7. Abeline
 8. Abeling
 9. Abelino
 10. Abellana
 11. Abellaneda
 12. Abeln
 13. Abelon
 14. Abelyn
 15. Abland
 16. Ablaneda
 17. Ablondi
 18. Abolina
 19. Abulencia
 20. Avelina
 21. Ablana
 22. Abelma
 23. Abalon
 24. Abellam
 25. Abellan
 26. Abellanas
 27. Abellanet
 28. Abellon
 29. Abelman
 30. Abilon
 31. Ablan
 32. Ablanc
 33. Ablanedo
 34. Ablang
 35. Ableman
 36. Ablin
 37. Abling
 38. Abolins
 39. Apland
 40. Applen