Achternaam AbelenMeer weten over de achternaam Abelen is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abelen in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abelen leven.

De Abelen achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abelen, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abelen zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abelen

Bekijk kaart van de achternaam Abelen

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abelen ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abelen draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abelen die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abelen vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abelen zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abelen onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abelen in de wereld

 1. Nederland Nederland (154)
 2. Duitsland Duitsland (96)
 3. Argentinië Argentinië (22)
 4. Uruguay Uruguay (22)
 5. Nigeria Nigeria (1)
 6. Filipijnen Filipijnen (1)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abelen hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abelen in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abelen de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abelen een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelen. Dit komt doordat de achternaam Abelen vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abelen stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelen.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Abelen hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelen maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abelen veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abelen, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abelen, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abelen, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abelen met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abelan
 2. Abelin
 3. Abeln
 4. Abelon
 5. Abelyn
 6. Abalon
 7. Abelenda
 8. Abeline
 9. Abeling
 10. Abelino
 11. Abellan
 12. Abellon
 13. Abelman
 14. Abilon
 15. Ablan
 16. Ablin
 17. Applen
 18. Aubelin
 19. Avelin
 20. Abelina
 21. Abelyan
 22. Abelma
 23. Abalem
 24. Abellam
 25. Abellana
 26. Abillon
 27. Ablain
 28. Ablanc
 29. Abland
 30. Ablang
 31. Ableman
 32. Abling
 33. Abolina
 34. Abolins
 35. Apelian
 36. Aplin
 37. Applin
 38. Aublin
 39. Avalon
 40. Aveline