Achternaam AbelyanMeer weten over de achternaam Abelyan is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abelyan in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abelyan leven.

De Abelyan achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abelyan, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abelyan zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abelyan

Bekijk kaart van de achternaam Abelyan

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abelyan ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abelyan draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abelyan die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abelyan vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abelyan zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abelyan onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abelyan in de wereld

 1. Armenië Armenië (1424)
 2. Rusland Rusland (823)
 3. Georgië Georgië (249)
 4. Libanon Libanon (139)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (92)
 6. Griekenland Griekenland (4)
 7. Kazachstan Kazachstan (4)
 8. Turkmenistan Turkmenistan (4)
 9. Wit-Rusland Wit-Rusland (3)
 10. België België (2)
 11. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 12. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 13. Gabon Gabon (1)
 14. Moldavië Moldavië (1)
 15. Maleisië Maleisië (1)
 16. Oezbekistan Oezbekistan (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abelyan hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abelyan in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abelyan de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abelyan een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abelyan enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abelyan veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abelyan, zoals we kunnen zien.

 1. Abelan
 2. Abellan
 3. Abelman
 4. Abelyn
 5. Abelin
 6. Abellam
 7. Abellana
 8. Abellon
 9. Abeln
 10. Abelon
 11. Ablan
 12. Apelian
 13. Avellan
 14. Avalyan
 15. Abelma
 16. Abelen
 17. Abalon
 18. Abeline
 19. Abeling
 20. Abelino
 21. Abellanas
 22. Abellanet
 23. Abillon
 24. Abilon
 25. Ablain
 26. Ablanc
 27. Abland
 28. Ablang
 29. Ableman
 30. Ablin
 31. Appelman
 32. Aubelin
 33. Avelin
 34. Avellana
 35. Avellani
 36. Avellano
 37. Avellon
 38. Avilan
 39. Abelina
 40. Abalain