Achternaam AabelMeer weten over de achternaam Aabel is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aabel in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aabel leven.

De Aabel achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aabel, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aabel zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aabel

Bekijk kaart van de achternaam Aabel

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aabel ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aabel draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aabel die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aabel vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aabel zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aabel onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aabel in de wereld

 1. Noorwegen Noorwegen (246)
 2. Denemarken Denemarken (86)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (61)
 4. Nigeria Nigeria (12)
 5. Zweden Zweden (11)
 6. Frankrijk Frankrijk (8)
 7. Engeland Engeland (3)
 8. Indonesië Indonesië (2)
 9. Spanje Spanje (1)
 10. Ierland Ierland (1)
 11. India India (1)
 12. Mexico Mexico (1)
 13. Pakistan Pakistan (1)
 14. Thailand Thailand (1)
 15. Taiwan Taiwan (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aabel hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aabel in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aabel de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aabel een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aabel. Dit komt doordat de achternaam Aabel vaak mutaties heeft ondergaan.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aabel, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aabel, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aabel met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abel
 2. Aubel
 3. Abal
 4. Abeal
 5. Abeel
 6. Abela
 7. Abele
 8. Abell
 9. Abelo
 10. Abely
 11. Abil
 12. Abl
 13. Abuel
 14. Abul
 15. Apel
 16. Apfel
 17. Appel
 18. Aubele
 19. Aubol
 20. Abiel
 21. Aviel
 22. Abeli
 23. Ahbil
 24. Avel
 25. Abala
 26. Abaleo
 27. Abalo
 28. Abbuhl
 29. Abeele
 30. Abelho
 31. Abella
 32. Abelli
 33. Abello
 34. Abelly
 35. Abelow
 36. Abial
 37. Abila
 38. Abiol
 39. Abla
 40. Able