Achternaam AbbàMeer weten over de achternaam Abbà is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abbà in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abbà leven.

De Abbà achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abbà, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abbà zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abbà

Bekijk kaart van de achternaam Abbà

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abbà ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abbà draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abbà die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abbà vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abbà zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abbà onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abbà in de wereld

 1. Italië Italië (124)
 2. Argentinië Argentinië (1)
 3. Zwitserland Zwitserland (1)
 4. Frankrijk Frankrijk (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abbà hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abbà in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abbà de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abbà een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abbà enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abbà stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abbà.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Abbà hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abbà maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abbà veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abbà, zoals we kunnen zien.

 1. Abb
 2. Abba
 3. Abbe
 4. Abbey
 5. Abbih
 6. Abbo
 7. Abbou
 8. Abby
 9. Aubé
 10. Abbia
 11. Abé
 12. Abbay
 13. Abbie
 14. Aab
 15. Aabou
 16. Aaby
 17. Ab
 18. Aba
 19. Abao
 20. Abawi
 21. Abay
 22. Abaya
 23. Abaye
 24. Abayo
 25. Abe
 26. Abea
 27. Abee
 28. Abeo
 29. Abeu
 30. Abew
 31. Abey
 32. Abeya
 33. Abi
 34. Abia
 35. Abio
 36. Abo
 37. Aboa
 38. Abou
 39. Aboy
 40. Abu