Achternaam AbbayMeer weten over de achternaam Abbay is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abbay in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abbay leven.

De Abbay achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abbay, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abbay zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abbay

Bekijk kaart van de achternaam Abbay

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abbay ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abbay draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abbay die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abbay vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abbay zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abbay onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abbay in de wereld

 1. Ethiopië Ethiopië (1449)
 2. Filipijnen Filipijnen (170)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (110)
 4. Niger Niger (21)
 5. Nigeria Nigeria (21)
 6. Canada Canada (19)
 7. Turkije Turkije (19)
 8. Engeland Engeland (17)
 9. Zweden Zweden (15)
 10. India India (10)
 11. Marokko Marokko (9)
 12. Mauritanië Mauritanië (9)
 13. Australië Australië (7)
 14. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (4)
 15. Kameroen Kameroen (4)
 16. Ghana Ghana (4)
 17. Noorwegen Noorwegen (4)
 18. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 19. Maleisië Maleisië (2)
 20. Rusland Rusland (2)
 21. Oeganda Oeganda (1)
 22. Duitsland Duitsland (1)
 23. Denemarken Denemarken (1)
 24. Eritrea Eritrea (1)
 25. Wales Wales (1)
 26. Indonesië Indonesië (1)
 27. Italië Italië (1)
 28. Moldavië Moldavië (1)
 29. Tsjaad Tsjaad (1)
 30. Thailand Thailand (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abbay hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abbay in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abbay de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abbay een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abbay. Dit komt doordat de achternaam Abbay vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abbay stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abbay.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abbay veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abbay, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abbay, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abbay, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abbay met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abay
 2. Abba
 3. Abbey
 4. Abby
 5. Aaby
 6. Aba
 7. Abao
 8. Abaya
 9. Abaye
 10. Abayo
 11. Abb
 12. Abbe
 13. Abbih
 14. Abbo
 15. Abbou
 16. Abea
 17. Abey
 18. Abia
 19. Aboa
 20. Aboy
 21. Abuy
 22. Aby
 23. Aeby
 24. Auba
 25. Auby
 26. Aaba
 27. Ahba
 28. Abah
 29. Abhoy
 30. Aiba
 31. Abbà
 32. Abbia
 33. Aoba
 34. Abbie
 35. Abeau
 36. Aab
 37. Aabou
 38. Ab
 39. Abawi
 40. Abbaoui