Achternaam AabyMeer weten over de achternaam Aaby is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Aaby in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Aaby leven.

De Aaby achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Aaby, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Aaby zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Aaby

Bekijk kaart van de achternaam Aaby

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Aaby ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Aaby draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Aaby die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Aaby vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Aaby zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Aaby onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Aaby in de wereld

 1. Denemarken Denemarken (409)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (351)
 3. Noorwegen Noorwegen (296)
 4. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (54)
 5. Chili Chili (38)
 6. Zweden Zweden (10)
 7. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 8. Argentinië Argentinië (9)
 9. Frankrijk Frankrijk (9)
 10. India India (5)
 11. Engeland Engeland (3)
 12. Australië Australië (1)
 13. Canada Canada (1)
 14. China China (1)
 15. Irak Irak (1)
 16. Mauritanië Mauritanië (1)
 17. Senegal Senegal (1)
 18. Jemen Jemen (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Aaby hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Aaby in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Aaby de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Aaby een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaby. Dit komt doordat de achternaam Aaby vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Aaby stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaby.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Aaby hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Aaby maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Aaby veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Aaby, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Aaby, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Aaby, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Aaby met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Aab
 2. Abby
 3. Aby
 4. Aeby
 5. Auby
 6. Aabe
 7. Aaba
 8. Aabb
 9. Aabi
 10. Aabou
 11. Ab
 12. Aba
 13. Abay
 14. Abb
 15. Abba
 16. Abbe
 17. Abbey
 18. Abbo
 19. Abe
 20. Abey
 21. Abi
 22. Abo
 23. Aboy
 24. Abu
 25. Abuy
 26. Abye
 27. Aebi
 28. Auba
 29. Aube
 30. Aubi
 31. Aubo
 32. Avey
 33. Avy
 34. Ayaba
 35. Aaaba
 36. Ahba
 37. Aava
 38. Aav
 39. Aaf
 40. Ahab