Achternaam AbeledaMeer weten over de achternaam Abeleda is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abeleda in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abeleda leven.

De Abeleda achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abeleda, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abeleda zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abeleda

Bekijk kaart van de achternaam Abeleda

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abeleda ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abeleda draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abeleda die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abeleda vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abeleda zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abeleda onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abeleda in de wereld

 1. Filipijnen Filipijnen (1923)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (181)
 3. Canada Canada (14)
 4. Engeland Engeland (10)
 5. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (9)
 7. Australië Australië (8)
 8. Singapore Singapore (4)
 9. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 10. Argentinië Argentinië (1)
 11. Spanje Spanje (1)
 12. Nederland Nederland (1)
 13. Qatar Qatar (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abeleda hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abeleda in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abeleda de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abeleda een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abeleda enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abeleda stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abeleda.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abeleda veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abeleda, zoals we kunnen zien.

 1. Abelda
 2. Abeledo
 3. Abeldas
 4. Aveledo
 5. Abeldt
 6. Aveleida
 7. Abalad
 8. Abalde
 9. Abaldea
 10. Abelludo
 11. Abelt
 12. Abild
 13. Ablett
 14. Afelad
 15. Avoledo
 16. Abaldi
 17. Abaldo
 18. Ablet
 19. Abhold
 20. Ablitas
 21. Ablitt
 22. Ablott
 23. Abollado
 24. Abolt
 25. Abuladze
 26. Afellad
 27. Afeltro
 28. Affeld
 29. Affeldt
 30. Aflita
 31. Apellido
 32. Apelt
 33. Apelton
 34. Apilado
 35. Avaldi
 36. Appelido
 37. Afolad
 38. Aboltef
 39. Afield
 40. Abfalter