Achternaam AbekenMeer weten over de achternaam Abeken is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abeken in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abeken leven.

De Abeken achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abeken, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abeken zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abeken

Bekijk kaart van de achternaam Abeken

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abeken ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abeken draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abeken die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abeken vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abeken zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abeken onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abeken in de wereld

 1. Duitsland Duitsland (13)
 2. Kazachstan Kazachstan (4)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abeken hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abeken in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abeken de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abeken een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abeken enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Abeken hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abeken maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abeken veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abeken, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abeken, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abeken, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abeken met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abegon
 2. Abejon
 3. Abakyn
 4. Abeijon
 5. Abigon
 6. Abson
 7. Avejan
 8. Abeykoon
 9. Avezon
 10. Abjean
 11. Abuzan
 12. Abazan
 13. Abozan
 14. Aveson
 15. Abaijon
 16. Abajian
 17. Affeking
 18. Afghan
 19. Apchon
 20. Apking
 21. Avakian
 22. Avakyan
 23. Avesani
 24. Avison
 25. Avegno
 26. Avgan
 27. Abasyan
 28. Abajyan
 29. Abazyan
 30. Apikyan
 31. Afgan
 32. Abechian
 33. Afgoun
 34. Aubeyzon
 35. Avijn
 36. Abbison
 37. Avieson
 38. Abesamis
 39. Abignente
 40. Abizanda