Achternaam AbelardMeer weten over de achternaam Abelard is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abelard in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abelard leven.

De Abelard achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abelard, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abelard zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abelard

Bekijk kaart van de achternaam Abelard

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abelard ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abelard draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abelard die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abelard vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abelard zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abelard onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abelard in de wereld

 1. Haïti Haïti (977)
 2. Frankrijk Frankrijk (953)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (198)
 4. Canada Canada (23)
 5. Brazilië Brazilië (7)
 6. Saint Lucia Saint Lucia (5)
 7. Duitsland Duitsland (2)
 8. Indonesië Indonesië (2)
 9. Filipijnen Filipijnen (2)
 10. Australië Australië (1)
 11. Aruba Aruba (1)
 12. België België (1)
 13. Spanje Spanje (1)
 14. Engeland Engeland (1)
 15. Israël Israël (1)
 16. Sint Maarten Sint Maarten (1)
 17. Malta Malta (1)
 18. Mexico Mexico (1)
 19. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 20. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 21. Slovenië Slovenië (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abelard hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abelard in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abelard de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abelard een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Met de tijd heeft de achternaam Abelard enkele veranderingen ondergaan in zijn spelling of uitspraak.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abelard stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelard.

Niet alle achternamen die vergelijkbaar zijn met de achternaam Abelard hebben ermee te maken. Soms is het mogelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abelard maar een andere oorsprong en betekenis hebben.

 1. Abelar
 2. Abelardo
 3. Abellard
 4. Abelarde
 5. Abelaira
 6. Abellar
 7. Avelar
 8. Abellardo
 9. Abelairas
 10. Abeleira
 11. Abellera
 12. Abillar
 13. Abler
 14. Ablers
 15. Apleyard
 16. Avellar
 17. Avilar
 18. Abiler
 19. Avelaira
 20. Avalar
 21. Abelleira
 22. Abularach
 23. Affler
 24. Appler
 25. Appleyard
 26. Aveleira
 27. Avilero
 28. Abelheira
 29. Abaleron
 30. Abullarade
 31. Apfler
 32. Abilleira
 33. Afloarei
 34. Avelleira
 35. Abo elros
 36. Abelrahman
 37. Avilleira
 38. Abu al-rab
 39. Abou oulare
 40. Abou elrab