Achternaam AbacaMeer weten over de achternaam Abaca is meer weten over mensen die naar alle waarschijnlijkheid een gemeenschappelijke afkomst en voorouders hebben. Dit is de reden waarom de familienaam Abaca in bepaalde landen van de wereld vaak meer voorkomt dan in andere. Op deze pagina kunt u nagaan in welke landen van de wereld er meer mensen met de achternaam Abaca leven.

De Abaca achternaam in de wereld

.

Globalisering is een verschijnsel dat ervoor heeft gezorgd dat familienamen zich veel verder hebben verspreid dan het land waar ze vandaan komen, zodat we Aziatische familienamen in Europa of Amerikaanse familienamen in Oceanië kunnen aantreffen. Hetzelfde gebeurt in het geval van Abaca, dat, zoals men kan zien, een familienaam is die bijna overal ter wereld trots vertegenwoordigd is. Evenzo zijn er landen waar het aantal mensen met de achternaam Abaca zeker hoger is dan in de rest van de landen.

De kaart van de familienaam Abaca

Bekijk kaart van de achternaam Abaca

De mogelijkheid om op een wereldkaart te zien welke landen het hoogste aantal Abaca ter wereld hebben, is van groot nut. Door ons op de wereldkaart boven een bepaald land te plaatsen, kunnen we het exacte aantal mensen zien dat de achternaam Abaca draagt, zodat we precieze informatie kunnen krijgen over alle Abaca die er momenteel in dat land te vinden zijn. Dit alles helpt ons ook om niet alleen te begrijpen waar de familienaam Abaca vandaan komt, maar ook hoe de mensen die deel uitmaken van de familie met de familienaam Abaca zijn verhuisd en verplaatst. Evenzo kunnen we zien in welke landen ze wortel hebben geschoten en zich hebben ontwikkeld, en daarom is het, als Abaca onze achternaam is, aantrekkelijk te weten naar welke andere delen van de wereld een voorouder van ons mogelijk ooit is gemigreerd.

Landen met meer Abaca in de wereld

 1. Argentinië Argentinië (2951)
 2. Filipijnen Filipijnen (1302)
 3. Oeganda Oeganda (463)
 4. Chili Chili (459)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (58)
 6. Ivoorkust Ivoorkust (50)
 7. Nigeria Nigeria (28)
 8. Taiwan Taiwan (9)
 9. Canada Canada (6)
 10. Qatar Qatar (6)
 11. Brazilië Brazilië (4)
 12. Frankrijk Frankrijk (4)
 13. India India (4)
 14. Spanje Spanje (2)
 15. Engeland Engeland (2)
 16. Italië Italië (2)
 17. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 18. China China (1)
 19. Costa Rica Costa Rica (1)
 20. Japan Japan (1)
 21. Koeweit Koeweit (1)
 22. Maleisië Maleisië (1)
 23. Peru Peru (1)

Als u goed kijkt, vindt u op deze website alles wat voor u van belang is om de werkelijke informatie te hebben over welke landen over de hele wereld het hoogste aantal Abaca hebben. U kunt ze ook heel grafisch bekijken op onze kaart, waarop de landen met het grootste aantal mensen met de achternaam Abaca in een sterkere tint zijn geschilderd. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke landen Abaca de meest voorkomende achternaam is, en in welke landen Abaca een ongebruikelijke of niet-bestaande achternaam is.

Het is gebruikelijk om achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abaca. Dit komt doordat de achternaam Abaca vaak mutaties heeft ondergaan.

Het feit dat er bij de vorming van de eerste achternamen geen uniforme spelling was voor de achternaam Abaca stelt ons in staat om veel achternamen te vinden die vergelijkbaar zijn met Abaca.

Fouten bij het schrijven, vrijwillige veranderingen door de dragers, aanpassingen om taalkundige redenen... Er zijn veel redenen waarom de achternaam Abaca veranderingen of aanpassingen heeft ondergaan, en uit deze aanpassingen kunnen achternamen zijn ontstaan die vergelijkbaar zijn met Abaca, zoals we kunnen zien.

Het onderscheiden van welke van de achternamen, vergelijkbaar met de achternaam Abaca, het eerst verscheen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenen die hebben kunnen leiden tot een andere schrijfwijze of uitspraak van de achternaam Abaca, waardoor een nieuwe, verschillende achternaam Abaca met een gemeenschappelijke oorsprong is ontstaan.

 1. Abaco
 2. Abaga
 3. Abaza
 4. Apaca
 5. Abasca
 6. Abac
 7. Abaka
 8. Avaca
 9. Abasa
 10. Abacho
 11. Abaiga
 12. Abajo
 13. Abas
 14. Abasi
 15. Abaso
 16. Abass
 17. Abaz
 18. Abazi
 19. Abbaco
 20. Abecia
 21. Abeck
 22. Abeja
 23. Abici
 24. Abja
 25. Aboza
 26. Abucha
 27. Abuja
 28. Apaza
 29. Aubac
 30. Aubach
 31. Apaka
 32. Abiaga
 33. Ayabaca
 34. Abicha
 35. Aabac
 36. Abc
 37. Abich
 38. Abbaci
 39. Abaqi
 40. Abega